• Caroline Lagneteg och Roger Pettersson går gärna ut och dansar. Foto: Fanny Miles
  • Bugg och foxtrot är populärt inom socialdans. Nu vill Roger Pettersson ta dansen till Linköping. Foto: Fanny Miles
  • Sväng´it värre med Malin Danielsson, Bosse Brännerud och Roger Pettersson. Foto: Fanny Miles

Dags att svänga dina lurviga

Socialdans och Folkparksliv. Två ting som går hand i hand. I Linköping har ju dock Folkets park byggts bort och socialdans får man besöka närliggande orter för. Dansante Roger Pettersson vill få Linköpingsborna att bugga loss.

Den sjätte maj öppnar Garden upp för Sväng´it värre.

– Det finns inget bra utbud vad gäller socialdans i Linköping. Under sommaren händer det litegrann men ingenting under hösten och vintern, säger Roger Pettersson.

Positiv respons

Idéknäckaren Roger tog med sig viljan att skapa en mötesplats för socialdans i Linköping raka vägen in till Bosse Brännerud, platschef på Konsert och kongress.

– Från arenabolagets perspektiv vill vi sprida kultur inom alla områden. Dans är stort. Många gillar att dansa och vi vill göra ett bra arrangemang, säger han. Projektledare och möteskoordinator Malin Danielsson håller med.

– Vi vill öppna upp för alla åldrar och visa glädjen i dansen. Det är ett bra sätt att träffa människor på, säger hon.

Startade facebookgrupp

Roger Pettersson flyttade till Linköping 2009 och återupptog dansen 2014. Då fick han besöka Norrköping och Motala för att dansa. Genom facebookgruppen "vi som vill ha dans i Linköping" upptäckte Roger Pettersson att det fanns en stor efterfrågan, främst på bugg och foxtrot – de primära danserna inom socialdans.

– Jag har insett att man kan bli euforisk av att dansa, menar han.

Barbados och Fernandoz

På konsert och kongress kommer Barbados och Fernandoz att spela under kvällen, non-stop. För att orka med varvar de musiken och låter publiken ha toner att röra sig till kvällen igenom. Utanför Garden hålls pianobar där man kan slå sig ner en stund för att vila fötterna.Och vill man, kan man boka bord i restaurangen inför att dansen drar igång.

– Om detta faller bra ut kan vi tänka oss att utöka till fler dagar. Vårt hus är stort så det finns många möjligheter. Man kan exempelvis ha dans i en lokal och disco i en annan för att bredda målgruppen, säger Bosse Brännerud och nickar på huvudet. Roger Pettersson är både stolt och spänd över utfallet den 6 maj.

– Vi hoppas att det här ökar folks intresse.