• Okänd dam målad av den svenske konstnären Alexander Roslin, 1718 - 1793. Vem vill du se porträtterad på familjesidan härnäst? Foto: Östergötlands museum

Dags att uppdatera vår familjesida

Var med och påverka

Vem är hon? Vi ser ett porträtt av en ung kvinna, som inte för så länge sedan var ett barn. Varför lät hon sig avportätteras? Är det för att hon just trolovat sig, eller för att hon nu är gammal nog att bära det tunga halssmycket med ädelstenar, arvet efter en äldre släkting?

Nu hänger hon på Östergötlands museum och vi vet inte vad hon heter. Men vi är nyfikna och skulle vilja veta mer om henne, bara vi kunde. Så är det, vi är nyfikna på varandra och tar gärna del av varandras märkesdagar, eller en händelse som betytt något särskilt för någon.

Låt oss göra den här sidan tillsammans i fortsättningen. Berätta för oss om någon du känner, som fyller år, eller som har varit med om något positivt värt att fira. Jämna år duger bra, liksom ett tillryggalagt Vasalopp eller ett simborgarmärke; här är det glädjen över prestationen som gäller, oberoende av ålder. Tycker du att det är värt att uppmärksamma, tycker säkert vi det också - och då gör vi gärna en artikel.

Bäst är det naturligtvis om det är aktuellt när artikeln publiceras. För att detta ska vara möjligt behöver vi ditt tips, minst två veckor i förväg. Vi porträtterar den du vill uppmärksamma med bild och ett litet reportage om vad som hänt eller kommer att hända.

Skriv ner namn, ålder och kontaktuppgifter på den du vill uppmärksamma och varför. Sedan skickar du det till oss, minst två veckor före det att du önskar publicering. Maila till redaktion@linkopingsposten.se.

Vi ser fram emot att höra av dig.