Dags för årets största arbetsmarknadsmässa

Inspireras, motiveras och lär känna din framtida arbetsgivare! Den 11 februari är det dags för Larm igen - Linköpings teknologkårs arbetsmarknadsdagar riktade till teknologer, naturvetare och forskarstudenter vid Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Men redan 27 januari inleds inför-veckorna med gästföreläsningar, cv-granskning och företagspresentationer.

– De största pusselbitarna börjar falla på plats. I år är mässområdet utökat i C-huset med ett tält samt i matsalen på Kårallen, säger Larms projektledare Tomas Walander, som har stora förhoppningar på ett lyckat event.

Larm har sedan starten för 33 år sedan gett hundratals företag och tusentals välutbildade studenter möjligheten att i lite mer avslappnade former mötas, umgås och knyta långvariga kontakter för framtiden. Den avslutande banketten ordnas i år i Collegium i Mjärdevi – närmare Campus än tidigare då Konsert och Kongress stod värd.

Företagsjättar

De 150 företagen, organisationerna och fackförbunden är både lokala och internationella med olika inriktningar. De söker arbetskraft och studenterna vill ha jobb. Huvudsamarbetspartnern är Volvo, och några andra av jättarna är ABB, Saab och Vattenfall.

– Alla stora är med, men även lite mindre lokala företag från bland annat Mjärdevi.

Dessutom har alumner från de senaste tio åren fått en speciell inbjudan.

Privata samtal

Under mässdagen ordnas företagspresentationer, inspirationsföreläsningar och kontaktsamtal.

Under kontaktsamtalen bjuder ett tjugotal företag in studenter från Tekniska högskolan för samtal på tu man hand i A-huset. Studenterna ansöker om att få träffa ett visst företag genom att skicka in cv och meriter, varpå företaget väljer ut vilka studenter de vill träffa. Kontaktsamtalet pågår i 20-30 minuter i ett avskilt grupprum under mässdagen, och de kan då ställa privata frågor.