• Jan Österlind, Tommy Ählström och Fredrik Törnqvist. Foto: Patrik Ekström

Dags för avspark i Harvestad

Stångåstaden bygger etapp två • Jan Österlind kickade igång projektet

Under gårdagen var det avspark för nya 48 lägenheter i bostadsområdet Lyckan. Själva avsparken gjordes av Stångåstadens nytillträdde styrelse ordförande Jan Österlind.
Det rådde aprilväder när Stångåstaden valde att kicka igång andra delen av sin satsning på nya lägenheter i Harvestad. Det traditionsenliga spadtaget var denna gång ersatt med en avspark som utfördes av den nytillträdde styrelseordföranden Jan Österlind. Av förståsigpåare på plats så utfördes själva avsparken med bravur.

Lycka att bo i ”Lyckan”

– Här bygger vi nu 48 nya och yteffektiva lägenheter fördelade på tvåor, treor och fyror på mellan 50 kvadrat och 85 kvadrat, berättar Stångåstadens vd Fredrik Törnqvist strax innan själva festligheterna drog igång och fortsätter:
– Sammanlagt får vi nu 85 lägenheter här i Harvestad och bostadsområdet som vi har valt att kalla Lyckan. De husen som det är inflyttning på ganska snart har två våningar medan de vi nu börjar bygga har tre våningar och med en beräknad inflyttning våren 2016. Det relativt nya bostadsområdet är naturnära men det byggs på med affärer och senare under året invigs även en förskola i området. 

Nära city och landet

Det finns även en återvinningsstation och en större livsmedelsbutik.
– Vi tror på det här boendet och att bo här är inte dyrare om man jämför med vad annat som är nyproducerat, menar Fredrik Törnqvist och tillägger att här får man ett modernt och naturnära boende men även närhet till stadskärnan och citypulsen.