• Förra årets vinnare av Breddidrottspriset, idrottsföreningen Nocout.

Dags för Breddidrottspriset

Nu startar åter nomineringen till ”Breddidrottspriset”. Priset är instiftat i syfte att främja folkhälsan regionalt. Den förening som så småningom vinner får ta emot priset på ”Topp 100 Idrottsgalan” i Linköping och vinnaren får ett presentkort på 20 000 kronor till sin förening.

Tre stycken finalister utses först av en jury bestående av representanter för Länsförsäkringar Östgöta och Topp 100-styrelsen, därefter koras vinnaren.

Lokalt initiativ

Den första oktober går startskottet för Breddidrottspriset som är ett lokalt initiativ av Länsförsäkringar Östgöta för att främja folkhälsan. Alla idrottsföreningar i Östergötland är välkomna att delta i tävlingen där vinnaren får 20 000 kronor till sin förening.

– Detta är tredje året i rad som vi genomför Breddidrottspriset. Syftet är att främja breddidrotten. Vi engagerar oss i folkhälsan och för att ungdomar ska börja motionera och röra på sig, säger Pär Kaller, marknadschef på Länsförsäkringar Östgöta.

Förra året deltog över 100 östgötska idrottsföreningar i nomineringen till Breddidrottspriset. I år kan deltagarna tävla både via Facebook, hemsida samt tagga bilder via Instagram, med ingång via den nyframtagna tävlingssidan www.LF.se/breddidrott.