• Ossmin och Idrottsgalan är på gång igen. Foto: Tommy Pettersson

Dags för igen Topp 100:s Idrottsgalan

Fredagen den 22 november blir det en festkväll i idrottens tecken och detta för tolfte gången i rad.

Topp 100 är en ideella ekonomisk förening där åtta stycken personer jobbar med att stötta och bygga upp idrotten i Linköping. Under kvällen blir det prisutdelning av kända sportprofiler samt ett värdskap av de kända TV-sportprofilerna Chris Härenstam och Marika Eriksson.

– Flera av oss i styrelsen är före detta aktiva idrottare och gör detta för att ge tillbaka till idrotten, säger Roger Ossmin, ordförande i styrelsen och tidigare tennisess.

Ger tillbaka till idrotten

– Nettovinsten i Topp 100 går tillbaka till idrotten i from av bidrag till Linköpings idrottsföreningar. Förra året delade vi ut en kvarts miljon och i år är summan något liknande.

– Det här har satt sig och det brukar vara fullsatt varje år. Om jag får säga det själv så är det här en riktig höjdarkväll. Många säger att det är här man träffar gamla idrottsvänner och det är att det är själva grejen med det hela, berättar Ossmin.

Många uppmärksammar denna gala, bland annat vd:n Stephan Rimér för den stora galan i Globen har hört av sig och numera har man etablerat ett samarbete.

– Det här känns kul och bådar gott framåt, avslutar Roger Ossmin.