Dags för kanalkalas igen

Kommunen satsar på Berg

Kanalkalaset går in för festlighet nummer två. Vårens premiär lockade 5000 besökare. Den 18 juli är det dags igen. – Det blir ett skönt sommarhäng helt enkelt med musikunderhållning och barnaktiviteter, upplyser Josefine Schön, destinationsutvecklare på Visit Linköping.
Linköpings kommun vill satsa på besöksnäringen i Bergs slussar. Platsen är redan ett populärt tillhåll för turister och Linköpingsbor men Visit Linköping och Arenabolaget är övertygade om att det går att göra mer med platsen.

– Bergs slussar är en stor attraktion redan i dag men vi tror att vi kan locka ännu fler besökare. Det är en plats med stor potential, säger Josefine Schön. Kanalkalaset är en satsning som Visit Linköping i samarbete med Arenabolaget gör i Bergs slussar. Den 18 juli blir det, förutom musikunderhållning även zorbbollar, bakluckeloppis, hoppborg, tivoli, finbilspark, segway och ett loungeområde där man kan sitta ner och ta det lugnt.

– Utöver de aktiviteter som anordnas bara för dagen håller även restauranger och caféer i området öppet. Det finns många sätt att njuta av platsen, säger Josefine Schön.

Populärt turistmål

Bergs slussar är med sin Carl-Johan slusstrappa ett av Göta kanals mest besökta områden. Många tar sig dit vattenvägen men ännu fler väljer landvägen. Kommunen är i fullt sjå med att bygga ett besökscenter och utöka antalet bäddar. Nyaste tillskottet är fyra nya stugor men Josefine Schön tror att det går att göra mer.

– En vision är ett litet hotell. Det som ska byggas är koncentrerat på en viss yta eftersom mycket yta är skyddad. Utvecklingen ska göras på ett hållbart sätt så att charmen behålls, påpekar Josefine Schön. Sommarens kanalkalas har fritt inträde och är tillgängligt för alla.