• Mässchefen själv. Rikard Lindblad. Foto: Sebastian Sjö

Dags igen för Beerexpo

Lördagen den 12 mars är det återigen dags för den ölintresserade att ställa kosan mot Konsert och kongress då det är dags för 2016 års upplaga av Linköping Beerexpo.

Biljetterna har en styrkande åtgång. Drygt 2 000 är sålda men än finns det kvar. Man tar ju in hela 4 000 personer totalt vilket är en förbättring mot de tidigare 3 000 man hade i kapacitet.

– Intresset är verkligen stort för mässan. Ölintresset verkar även vara något som växer hos allmänheten och än är det ingen avmattning i sikte, berättar mässgeneralen själv, Rikard Lindblad. Jo, känner ni igen namnet så är han son till Whiskylegenden Kenneth Lindblad. Dryckesintresset tycks gå i arv. Den saken är mer än säker.

Många vill ställa ut

– Vi har ännu inte nått taket för antalet utställare men just nu är vi upp i 26 eller 27 stycken. Det kommer som vanligt att bli provningar och vi kommer också att ta upp det senaste inom bryggerisfären vilket är det här med ”Fantombryggerier”, det vill säga, när man lånar någon annans bryggeri men då under sitt eget namn. En spännande trend som vi nog kommer att se mera av, tror Rikard Lindblad som då han började med öl 2006 kunde lätt rabbla upp alla mikrobryggerier som startats.

En ny bryggare i månaden

Under förra året öppnades det i snitt ett nytt bryggeri i månaden och det finns inte heller något som tyder på att det kommer att öppnas färre under 2016.

– En lång rad intressanta bryggare kommer att vara med på årets mässa och redan nu känn det som om 2016 kommer bli vårt bästa år hittills, avslutar Rikard Lindblad.