• Ben bjuder in till skrattfest i februari. Foto: Jerry Prütz
  • Babben Larsson är en av komikerna på festivalen. Foto: TT

Dags igen för humorfestival

I februari var det dags för Linköpings allra första humorfestival någonsin. Då uppträdde namn som Al Pitcher, Kristoffer Appelquist och många fler. 2017 är det dags igen.

Humorgeneralen, standuparrangören och komikern Ben Kersley, är visserligen nöjd med årets festival även om man alltid kan önska mer publik. 2017 års festival går av stapeln mellan den 8 februari och den 11 i samma månad. Är det några nyheter 2017 jämfört med 2016?

Babben kommer

– Jag har satsat på mer och flera kända namn, lite på så sätt att publiken känner igen komikerna och vet lite vad de kan förvänta sig. Babben Larsson, Thomas Järvheden samt Anders och Måns som gör en liten provföreställning av sin nya show. Sedan kommer, bland annat Martin Soneby, Johan Hurtig och Johanna Wagrell med flera. Man kan köpa biljett till samtliga föreställningar eller bara enstaka. Jag är nöjd med programmet och det är extra roligt att fått med Babben då hon inte gör så mycket standup comedy numera. Hon är en av pionjärerna i landet och hon är fortfarande mycket rolig.

Skrattfest i hela stan

Under årets festival höll man till på Frimis, bland annat i den nattklubb där tiden stått still sedan 1980-talet vilket väldigt många i publiken uppskattade, men nästa år kommer man även att kunna skratta på The Crypt och på Sagateatern.

– Linköping börjar bli mer och mer av en humorstad. Kvällarna på The Crypt med LKPG HAHA har varit väldigt bra och flera av dem har varit utsålda. Så, mitt svar blir nog ja, Linköping är en humorstad.