• Det är svårt att missa att det är marknad i Ljungsbro. Foto: Patrik Ekström
  • Norra Cloettavägen blir marknadsgata i helgen. Foto: Patrik Ekström

Dags igen för klassisk marknad

Skänninge, Husbyfjöl och Tjällmo har välbesökta marknader precis som Ljungsbro har sin nu den sista helgen i augusti. En klassisk marknad med allt som hör till enligt Hans Erik Johansson på arrangerade Lions i Ljungsbro.

I helgen blir det återigen marknad i Ljungsbro med tillhörande tivoli, ett hundratals knallar och inte minst den populära ungdomsorkestern under ledning av Anne Marie Wangin.

– Ljungsbro marknad är inte så gammal som de i Skänninge och Borensberg utan denna startades någon gång på 1980-talet. Vi brukar ha mellan 100 och 120 knallar per marknad och 80 procent av dessa är återkommande sedan faller det ifrån någon och några andra kommer till, berättar Hans Erik Johansson på Lions som är de som arrangerar marknaden.

Liten och mysig

– På grund av att det är en ganska lite marknad med kanske 10 000 besökare så blir den både mysig och familjär vilket knallarna uppskattar väldigt mycket, fortsätter Hans Erik Johansson som menar att marknads utbud är det vanliga med tröjor med tryck, kokosbollar, renkorv och allt som hör till. Det vill man absolut inte ändra det minsta lilla på. Ungdomsorkestern är också den mycket populär.

Uppvisning och tivoli

– Ja, det är till och med så att många knallar blir lite besvikna om de inte kommer. Det var ett år som de fick lämna återbud och många tyckte då att det blev lite tomt. Som vanligt kommer det att vara ett tivoli på plats med attraktioner för alla åldrar och smaker. Hans Erik Johansson berättar att man tidigare haft olika typer av uppvisningar, bland annat i squaredance, under marknadsdagarna den 26 och 27 augusti. Marknadsgatan är Cloettavägen som löper genom hela Ljungsbro.