• Kommunstyrelsens ordförande i Linköping Kristina Edlund. Foto: Julia Kimell

Danmarksresa ska stärka samarbetet

Linköpings och Norrköpings kommuner gjorde i förra veckan en resa tillsammans till Danmark, närmare bestämt Aalborg. Detta gjorde de för att lära sig mer om stadsutveckling och ta lärdom av Aalborgs framgångsrika arbete med staden.

De senaste 25-30 åren har danska Aalborg genomgått en stor förändring. Därför gör kommunledningen i både Linköping och Norrköping ett besök där. De reste på torsdagsmorgonen och var hemma igen på fredagskvällen.

Föra samman

Kommunstyrelsens ordförande i Linköping Kristina Edlund (S) säger i ett pressmeddelande att de har mycket att lära av Aalborg och hon förväntar sig att kunna ta med sig flera nya idéer och tankar hem för att fortsätta utvecklingen av vår region.

Det är också ett steg i att stärka östgötaregionen och städerna Linköping och Norrköping mer med varandra. De vill fördjupa samverkan mellan kommunerna och även fortsätta samverkan i det europeiska nätverket EUniverCities där Linköping och Norrköping samt Linköpings universitet ingår.

Lars Stjernkvist (S), kommunstyrelsens ordförande i Norrköping säger att han ser fram emot att ta lärdom av Aalborgs framgångsrika universitetssamarbeten och diskutera hur de kan dra nytta av det.