• Marcus Andersson kör dansbussen mot Södra Vi. Foto: Privat

Dansbussen rullar söderut

Sedan Cupolen lades i träda är det svårt att hitta bra underhållning om man gillar att svänga sina ben till dansbandsmusik men seden en tid rullar det en buss söderöver till Södra Vi där det dansas två gånger i månaden.

Det sägs att det läggs ner ett dansband i veckan och att den kulturformen genomgår en kris. Det är möjligt att så är fallet men många av de arrangörer som erbjuder musik till riktiga dansband vittnar om att det finns en stor och bred publik som gärna ger sig ut och dansar. I Linköping är dock tillfälle få till bra och trevlig dans på lokal. Detta har dock Marcus Andersson en lösning på och därför kör han nu en buss med utgångspunkt från Linköping och söderöver till just Södra Vi där man kan dansa till välkända orkestrar som Matz Blads, Black Jack och Donnes för att nämna några.

Börajde i höstas

– Jag började med detta i höstas. I vanliga fall kör jag folk till ”Pumpen” i min limousine men när arrangören kom med förslaget att jag istället skulle börja med att bussa folk från Linköping och ner till pumpen så nappade jag på förslaget med en gång, menar Marcus Andersson som även till vardags kör buss. För ändamålet hyr han in en buss vid varje tillfälle och när man löser en biljett till bussen så får man också köpa en till själva dansen.

Både dansbiljett och bussbiljett

– Att man kan köpa biljett till både dans och bussen samtidigt är väldigt uppskattat och med tanke på att det ibland är full på ”pumpen” så tycker mina resenärer att det är väldigt bra att man inte riskerar att bli utan biljett till de populära danserna, menar Marcus Andersson vidare.

Researrangören själv tycker också om dansbandmusik även om han inte har några solklara favoriter och för den som undrar så visst spelar man dansbandsmusik både på ut och returresan.