• Karin Elebring och Thomas Hallgren är smickrade över utmärkelsen. Foto: Kajsa Nilsson

De är nästa års Hagdahlskock

Thomas Hallgren och Karin Elebring är 2015 års Hagdahlskock. Krögarna driver Östgöta Kök-gruppen i Norrköping. –Det känns väldigt smickrande och roligt, säger Thomas Hallgren.

Thomas Hallgren och Karin Elebring får utmärkelsen Årets Hagdahlskock i Linköping den 6 februari 2015, i samband med Hagdahls högtidssammankomst. Motiveringen lyder: ”För berikande, hållbar utveckling av Norrköpings restaurangscen och ett medvetet användande av östgötska produkter”.

”Alltid brunnit för östgötska råvaror”

–Vi har hållit på länge med att driva restaurangnäringen framåt, och vi har alltid brunnit för östgötska råvaror, berättar Thomas Hallgren som för tio år sedan startade Knäppingen tillsammans med Karin Elebring. Knäppingen är den första restaurangen i Östgöta Kök-gruppen.

Ny restaurang till våren

I dag tillhör även Östgöta Kök Nya Torget, Östgöta Kök Ekbacken, Ardor och nykomlingen Härlig Pasta till gruppen.

–Vi vill ha en helhet. Våra kunder ska kunna få allt från frukostmackan till fina middagen på kvällen, säger Thomas Hallgren.

Till våren får Östgöta Kök-gruppen en hamburgerrestaurang – Burgers and Bangers. I dag lagar Östgöta Kök Nya Torget mat till ett gymnasium i Finspång, och framtida mål är att utveckla konceptet och laga mer mat till skolor och äldreomsorg.