• Kaptenerna Björn Lindblom och Göran Berlemo söker nu efter medlemmar till sitt nystartade "Team Linköping". Foto: Dennis Petersson
  • Det är Barncancerfonden som ligger bakom arrangemanget Ride of Hope. Foto: Dennis Petersson

De cyklar för barnens skull

– Det blir en otrolig sammanhållning, berättar Björn Lindblom. Tillsammans med Göran Berlemo söker han i detta nu medlemmar till det nystartade "Team Linköping", som genom arrangemanget Ride of Hope ska samla in pengar till Barncancerfonden. Det hela avslutas med en lång cykelresa mellan Lund och Stockholm.

På restaurang Terrassen befinner de sig, Björn Lindblom och Göran Berlemo. De är kaptener för Linköpings nya cykelteam och har bjudit in allmänheten till ett informationsmöte för att knyta till sig medlemmar. Målet är att genomföra Barncancerfondens välgörenhetsarrangemang Ride of Hope, som går ut på att flera lag runt om i Sverige tränar och samlar in pengar innan det hela avslutas med ett långt lopp, som i år går mellan Lund och Stockholm.

– Vi båda älskar att cykla, men varför ska man ut och cykla bara för att cykla? I det här finner du det perfekta syftet, att samla in så mycket pengar som möjligt till Barncancerfonden, säger Björn Lindblom.

– Det ger en extra dimension kan man säga. Cykla kan man göra för att det är kul, men här bidrar man ju till något bra också, fyller Berlemo i.

Sammanhållning

De båda cykelentusiasterna har varit med tidigare, och vet vad som krävs för att genomföra ett fulländat insamlingsprojektet. De menar att vem som helst kan delta, oerfaren som erfaren, bara man kan cykla.

– Det blir en otrolig sammanhållning i gruppen när man genomför ett sånt här lopp. Jag minns framförallt när vi gick i mål efter loppet år 2014 i England. 140 cyklister rullade upp vid Buckingham Palace, alla hade likadana dräkter och cyklar, ja det blev en fantastisk manifestation. Jag ryser än idag när jag tänker på det, säger Lindblom.

Alla är välkomna

Nu befinner de sig i uppstarten för 2017 och hittar de tillräckligt många medlemmar startar de snart den gemensamma träningen, innan de beger sig ut på olika event för att fylla på Barncancerfondens kassa. Detta pågår sedan till första veckan i augusti då de hoppar upp på cyklarna i Lund för att ta sikte mot huvudstaden. 

– Grejen är att man ska ta sig i mål oavsett hur lång tid det tar. Alla får ta det i sin takt, och är du otränad nu har vi ju nästan ett år att träna tillsammans. Alla är välkomna det kvittar hur duktig cyklist du är, avslutar Björn Lindblom.