• Louise Renholm och Lise-Lotte Lindvall driver företaget Gardinkonsulterna. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • När Gardinkonsulterna inte är hemma hos sina kunder är de i visningsrummet. Foto: Emma Taube Sjöstedt

De ger dina fönster nytt liv

Louise Renholm och Lise-Lotte Lindvall tog nyligen det stora steget och startade Gardinkonsulterna - deras första, egna företag. – Det bästa med att ha ett eget företag är att vi behåller glädjen i det vi gör, berättar Louise.

På väggarna i visningsrummet hänger gardinprover i regnbågens alla färger. Och i fönstrena finns bland annat de populära plisségardinerna, som du kan dra både upp och ned. Louise och Lise-Lotte tar fram några böcker som innehåller allt från färgprover till olika typer av persienner. Entusiastiskt bläddrar de igenom böckerna.

Friheten

Företaget Gardinkonsulterna startade i januari i år, och jobbar både med företag samt privatpersoner. Louise och Lise-Lotte har en lång erfarenhet av gardiner och solskydd. Louise har jobbat med privata hemmiljöer och Lise-Lotte har arbetat med offentliga miljöer.

– Vi är en bra kombination, säger Lise-Lotte.

Louise och Lise-Lotte anser att den största skillnaden mellan att vara anställd och ha ett eget företag är friheten.

– Vi kan styra våra egna tider. Vi är mer flexibla och kan även anpassa oss efter kunden, förklarar Lise-Lotte.

Väljer gardiner med omsorg

Enligt Louise och Lise-Lotte är de båda glada och positiva personer som gillar att ha mycket att göra. På fritiden lägger de ner många timmar i veckan på sina barns fritidsaktiviteter och när de får egentid gillar de att träna. De väljer gardiner med omsorg till sina egna hem, och även lite olika solskydd. Båda har hängt upp vepor i huset och på dem får det gärna vara lite färg och mönster.

Kommer hem till kunden

Gardinkonsulterna har ingen öppen butik, vilket innebär att visningsrummet bara är bemannat när de är där. I stället kommer de hem till kunden. Louise och Lise-Lotte hjälper till att mäta, sy och montera, de ger även förslag på färgsättning samt modell. Sedan brukar de boka en tid med kunden om den vill komma och kolla på fler gardiner eller solskydd. Gardinkonsulterna har många olika leverantörer. Om en kund har ett speciellt önskemål som inte finns i butiken brukar de söka efter något som passar och beställa prover.

– Vi letar rätt på det som kunden vill ha, vi ger oss aldrig, säger Louise.