De vinner ett bröllop i Trädgårdsföreningen

Som grand final på Linköpings-Postens 15-årsfirande i Trädgårdsföreningen i september blir det en riktig vigsel mitt i parken. Av ett tjugotal insända bidrag i tidningens egna tävling kunde till slut Caroline Stenberg och Stefan Karlsson stå som vinnare – en stor överraskning för Stefan som inte ens visste att hans fästmö skickat in något tävlingsbidrag.

Det glada beskedet nådde Caroline per mejl när paret satt på grillmiddag hos några vänner.

– Man trodde ju inte att det var sant, hur ofta går man och vinner ett bröllop egentligen. Jag hade inte sagt något till Stefan, så det blev ett bekännande där och då, säger hon glatt.

– Och jag förstod inte vad hon pratade om. Tänkte att hon nog druckit för mycket vin, skrattar Stefan, som åtminstone kände till att det fanns en bröllopstävling.

Sedan var det dags att inse att de har ett bröllop att njuta av om tre månader. De blev lite nollställda, men satte snart igång med inbjudningskorten, och att ringa till alla sponsrande företag för att välja ringar, blommor och annat som hör vinsten till.

– Mig gör det inget att hela staden kan se vigselakten, det är bara roligt. Hade jag varit i parken och sett att det var ett bröllop hade jag nog själv stannat och kollat också, säger Stefan.

Privat efteråt

Hela bröllopet är inte offentligt; den efterföljande festen med buffé hålls för de 60 närmaste på Livgrenadjärsmässen. Det viktigaste för paret är att det blir en rejäl fest med dans och levande musik – och ingen stel femtimmarsmiddag.

– Vi hoppas det blir en dag att minnas och att vi inte är så uppspelta att vi glömmer bort att slappna av. Men som tur är så är vi båda lugna som personer. Förutom barnen blir bröllopet det största som hänt oss.

Efter att ha chattat på en dejtingsida träffades de den 1 maj 2007 för allra första gången. Han åkte upp från hemstaden Linköping till henne i Stockholm och ”råkade” bli kvar där hela helgen. Sedan tog det bara något år innan förlovning och första barnet av två. Livia är i dag 5 år och Viggo 3.

Mörk 2004

Det är något av ett under att Stefan är med i dag. För tio år sedan var han med i en mc-olycka som höll på ta hans liv. Efter över ett halvår i respirator tog det länge innan han lärde sig gå, stå, läsa och sitta igen. Tack vare hans tränade kropp och starka muskler kunde han klara sig, plus att han som först kom till olyckplatsen var en läkare som förstod att man inte kan dra bort hjälmen vilket hade inneburit en säker död. Men minnet var bitvis som bortblåst.

– Man visste inte om jag skulle vakna upp. När jag ser bilderna från tiden i respiratorn i dag ser jag att det är jag, men det känns så overkligt. Jag har fortfarande ett försämrat närminne. Men det är klart att jag är gladare nu, förut innan olyckan kunde jag klaga på småsaker.

Retsam tuffing

Nu leker livet, två små barn och snart en fru.

– Livia är jättepeppad på bröllopet, hon vill ha en stor klänning precis som sin mamma, och äta bröllopstårta. Viggo är inte riktigt lika inspirerad. I hans huvud finns bara bilar.

Kärleken spirar när de ser in i varandras ögon.

– Jag föll för Stefans godhet. Han må se hård ut men han är supersnäll. Han har ett väldigt stort hjärta, och så är han lite larvig; världens retsticka.

– Caroline har allt jag vill ha, och jag har alltid tänkt att jag vill gifta mig med hon jag får barn med.