• Karin Petersson är återförsäljare av olika producenter, och hon gör även produkter själv. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Närproducerat är viktigt hos Det lilla kökets delikatesser. Foto: Emma Taube Sjöstedt

Delikatessutställare med närproducerade produkter

Det lilla kökets delikatesser är en av utställarna på mässan Vin i Linköping. Närproducerat och egentillverkat är något som företaget tycker är viktigt.

Ägaren Karin Petersson visar några av butikens närproducerade produkter, bland annat getost, hemkärnat smör, ostkaka, honung, rapsolja, knäckebröd och glass.

– Det är roligt att sälja unika produkter, sådant som inte finns överallt. Ibland är de svåråtkomliga, men det är också det som driver mig. Man ska värna om det som man har i sin omgivning, säger Karin Petersson och tillägger att man helst ska äta efter säsong.

Historia bakom produkten

Karin Petersson är återförsäljare av olika producenter.

– Det är en härlig känsla att få besöka producenterna och se deras tillverkning. Och att kunna ha en historia bakom produkten som jag sedan förmedlar till kunden, berättar hon.

Hon gör även några produkter själv, till exempel marmelad, gelé, tryfflar och praliner.

Delikatesstallrik

Förra året var Det lilla kökets delikatesser en av utställarna på Vin i Linköping, en vin- och delikatessmässa som arrangeras den 17-18 oktober. Och i år är det dags igen.

Karin Petersson kommer att sälja en tallrik med närproducerade delikatesser. Hon kommer även att sälja produkter från butiken.

– Förhoppningsvis hittar kunderna hit efter mässan, säger Karin Petterson.