• Lena PH var programledare förra gången ”Mello” var i stan. Foto: Pressbild
  • Det är ännu inte klart med vilka som ska leda eller deltaga i Melodifestivan 2014. Rickard Olsson och Lena PH var två av dem som var aktuella 2011. Foto: Pressbild

Deltävling för fjärde gången

Den åttonde februari är det dags igen för ännu en deltävling i årets största mediala händelse Melodifestivalen. Platsen för schlagerbataljen är som vanligt Cloetta Center.

Vi säger grattis till Linköpings alla vänner av glitter, tonartshöjningar och nakenchocker. För fjärde gången blir det en deltävling i Linköping. Denna gång som deltävling nummer två.

Funkar bra

- Det är otroligt glädjande att återigen få förtroendet att ordna ännu en deltävling i Melodifestivalen. Något rätt måste vi göra då SVT och hela den jättestora produktionen återvänder hit gång på gång. Men jag vet att de trivs här i Linköping och att Cloetta Center fungerar bra ur alla aspekter. Sedan ställer även Linköpings kommun upp på alla tänkbara sätt och även det är väldigt uppskattat, säger Anders Thorén, evenemangschef på Arenabolaget. Han fortsätter:

Tjat lönar sig

– Sedan har jag, självklart, legat på och tjatat lite vilket kanske också har bidragit till att de återkommer till Linköping för fjärde gången, menar Anders Thorén. Förutom den direktsända deltävlingen blir det även två stycken repetitionstillfällen som allmänheten kan ta del av. Melodifestivalen kommer även till Malmö, Göteborg, Lidköping, Sandviken och Stockholm. Linköping har stått som värd för en deltävling 2005, 2008, 2011 och kommer alltså att göra det igen även nästa år 2014. Det är i skrivande stund inte klart vilka som tävlar i Linköping eller vem eller vilka som blir programledare.