Den energiske LinTekaren

Sedan juli är det Albin Mannerfelt som är ordförande för Linköpings teknologers studentkår LinTek. Han blev nominerad för uppdraget och utsågs av medlemmarna i kårfullmäktige.

– Jag brukar säga att uppdraget består till en tredjedel av politik, en tredjedel vd och en tredjedel som studeranderepresentant. Det är viktigt med samarbete, och det är lätt när man har så duktiga kollegor som jag har, säger han nöjt.

Uppdraget är på ett år, så nu väntar ännu ett halvårs heltidsjobb för Albin, som har två års studier kvar på civilingenjörsprogrammet för maskinteknik på LiU.

– Det är egentligen ganska skönt att ha ett års studieuppehåll. Att jobba är ju vad livet är på riktigt.

Lagom stort

Albin visste redan tidigt att han ville bli civilingenjör på ett brett program, helst på något av de största lärosätena, men ändå med möjligheten till att ha ett studentliv. Valet föll på Linköping och efter att aktivt ha valt bort ekonomin som i industriell ekonomi fanns bara maskinteknik och teknisk fysik kvar att välja på.

– I Västerås där jag kommer ifrån kändes Mälardalens högskola lite för liten, och man lär sig hur mycket som helst av att byta stad.

Som liten pojke drömde han om att bli uppfinnare. Eller veterinär! Han konstaterar att de båda har en sak gemensamt: laga saker som gått sönder. Det intresset har hållit i sig.

– Ibland skruvar jag sönder saker och sedan ihop igen. Det brukar gå bra!

Går om KTH

På LinTek jobbar femton personer i ledningen varav åtta på heltid samt totalt några hundra som engagerar sig ideellt. En stor organisation där de i ledningen arbetar mycket strategiskt i grupp gentemot mål i olika delprojekt.

– Arbetsmarknadsdagarna LARM i februari är ett stort arrangemang framöver. Det är med sina cirka 150 företag den näst största arbetsmarknadsdagen i Sverige. Just nu är det endast KTH som har en större mässa, men vi har förhoppningen om att gå om, säger en inspirerad Albin.

Dit kommer de största företagen i Sverige, bland annat Saab som LinTek har ett stort samarbete med.

Dessutom planeras det för fullt att köpa in en kårstuga för teambuilding och ett projektrum.

Njuter av fartvinden

När Albin är ledig umgås han med vänner, spelar spel eller tittar på teve. Det brittiska bilprogrammet Top gear är en favorit.

– Programmet är fullt av torr brittisk humor. De kör jättedyra bilar, som det dock är väldigt lite fokus på, skrattar Albin.

Han gillar fart och fläkt, och skulle börja klättra på väggarna om det inte hände någonting.

– Ja, det ska vara mycket på samma gång, det är det som är charmigt! Och om det blir för mycket skulle jag aldrig erkänna det.

 

PROFILEN Albin Mannerfelt

Gör: Kårordförande på LinTek – Linköpings teknologers studentkår.

Ålder: 23 år.

Bor: I Linköping.

Född: I Västerås.

Familj: Mamma, pappa, bror och flickvän.

Intressen: ”Rubiks kub och mitt engagemang för LinTek, det blir som ett intresse i sig.”

Drivkraft: Att ha mycket att göra, då får man mycket gjort!

Favoritfilm: Monty Python and the Holy Grail.

Senaste resa: Taiwan och Vietnam.

Bästa platsen i Linköping: ”Kårallen. Man skulle inte behöva gå härifrån.”

Så beskriver vännerna mig: Engagerad, livlig, glad och ordningsam.