• Heléne Liljehäll är platschef på Nordic Wellness nya anläggning på Tornby. Foto: Dennis Petersson
  • Konstgräset och den tillhörande släden är ett annorlunda träningsredskap. Foto: Dennis Petersson
  • Gymmets mål är att ha 65 till 70 gruppass i veckan, redan nu finns bland annat spinning. Foto: Dennis Petersson
  • Utrustning och maskiner finns det gott om i den 2 300 kvadratmeter stora träningslokalen. Foto: Dennis Petersson

Den familjära träningsplatsen

Friskvårdskedjan Nordic Wellness har gjort intåg i Linköping och det med ett 2 300 kvadratmeter stort gym. Upplägget är speciellt, och skiljer sig mot konkurrenternas, något som platschef Heléne Liljehäll hoppas ska locka medlemmar i en rask takt.

Allt är nytt, fastigheten, lokalen och maskinerna. Nordic Wellness flyttade in på Östra Svedengatan för lite mer än en månad sedan och etableringen har gått snabbt framåt. Redan vid öppningsdagen köade ett hundratal personer för att vara först på plats och nu, några veckor senare, har cirka 500 medlemmar anslutit sig till gymmet.

– Den första tiden här har varit helt fantastisk. Vi har haft jättekul och personerna som har besökt oss har varit jättenöjda. Det strömmar in nya medlemmar hela tiden och om ett år har vi som mål att ha omkring 1 200 stycken, något jag tror vi klarar av med tanke på den positiva starten, säger platschef Heléne Liljehäll.

Kids Club

Kedjan växer lavinartat och redan nu finns planer på att starta ytterligare en anläggning i Linköping, belägen i den blivande stadsdelen Djurgården mellan Garnisonen och Lambohov. Anledningen till framgången tror platschef Liljehäll är företagets unika koncept.

– Nordic Wellness står för det familjära och det personliga. Man ska kunna ta med sig hela familjen hit, det ska finnas något för alla, och med vår bemannade Kids Club, ett koncept vi är ensamma om, kan både par och ensamstående enklare få tid till träning. Det är vi jättestolta över, säger hon.

Växande utbud

Utbudet av maskiner och träningsredskap växer allt eftersom, och i takt med medlemmarnas önskemål. Vad det gäller pass består schemat av bland annat spinning, core och bodycombat, och mer ska det bli. Målet är att ha mellan 65 och 70 gruppass i veckan.

– Vi har instruktörer som är på utbildning och instruktörer som vi väntar från andra gym, så utökningen kommer att ta sin lilla tid och vi ser verkligen fram emot att ha alla pass igång. Utöver detta har vi även två personliga tränare som får nya klienter hela tiden, berättar Liljehäll och blickar framåt:

– I framtiden har Linköpingsborna lärt känna Nordic Wellness som kedja och jag tror vi kommer att vinna otroligt stor mark på vår personliga service.