• Den 17 augusti uppträder Kisasonen Fredrik ”Frallan” Jonsson. Foto: Pressbild

Dentusgrottan sommarsatsar

Puben i Grebo må vara liten men naggande god. Nu i sommar storsatsas det på musik av alla de former med start den 4 maj och ända fram till den 31 augusti. Under affären i Grebo ligger puben Dentusgrottan och till denna hör en uteservering med vidhörande utescen. I sommar blir det visor, pop, rock, hårdrock, humor och mycket mera under sjutton, förhoppningsvis varma, kvällar.
Festivalen ”Sköna Gröna Grebo” finns inte mer men att musikscenen därmed skulle vara död i Grebo finns det inget som tyder på.
Förhållandet är precis det omvända och det finns både en mängd aktiva band och en livaktig livescen på Dentusgrottan som nu i sommar gör en rejäl satsning. Bland annat med hjälp av pengar från den numera avsomnande festivalen.
SGG sponsrar
– Figge, Fredrik Ebbestad som äger och driver affären i Grebo, brukade sponsra festivalen varje år och nu kan vi återgälda detta med en liten summa, berättar den före detta  festivalgeneralen, Tobias Pettersson.
– Utan stödet från SSG-gänget hade vi nog inte kunnat genomföra spelningar under hela sommaren, menar Fredrik Ebbestad, handlare och eldsjäl, som aldrig kallas annat än ”Figge”. Han fortsätter:
– Jag vet sedan tidigare somrar att folk vill gärna ha levande musik, men att köra ända från början på maj och till slutet av augusti är självklart något av en chansning. Men om bara vädret blir fint så ska det nog gå bra, menar ”Figge” och låter förhoppningsfull.
Att ha ett blandat program har varit viktigt men kanske inte alltid så lätt att få till.
Men där andra har misslyckats så har Dentusgrottan faktiskt lyckats gå i hamn med det.
Pop, rock och dans
– Visst är det en övervikt av pop och rock i början på sommaren och lite mer åt dans och visa i slutet av säsongen. Men det hänger ju ihop med att banden inte alltid kan spela de helger man skulle vilja.
– Grebo är ju ingen sommarort precis men många är ändå hemma och då kan man promenera lite i sommarkvällen, kanske ta en öl och njuta av lite levande musik. Det tycker i alla fall jag är väldigt trevligt själv, avslutar Fredrik ”Figge” Ebbestad, eldsjäl och handlare i ett.
Sommarspelningarna börjar med W.E.T den 4 maj och avslutas den 31 augusti med grillfest då No Excuse står för musiken.
Dessemellan spelar och uppträder, bland annat,  Lana Brunell, 6.08, Aguson, Bête Noire med flera.