• S:ta Maria i Johannelund håller öppet på lördag för bland annat cyklister. Foto: Tommy Pettersson
  • Bo Liljeblad, 83 år, var med på förra årets kyrkgiro och besökte bland annat Östra Harg. Foto: Tommy Pettersson

Depåstopp för Kyrkgirot i Johannelund

Glöm Giro d''Italia glöm Tour de France och glöm även Vätternrundan nu är det dags igen för Kyrkgirot igen. På lördag ska förra årets framgångsrika cykeltur upprepas så nu får ni pumpa däcken och smörja upp kedjan.

Förr året kunde man besöka 11 kyrkor på cykelturnén vara fem av dessa kyrkor låg ute på landsbygden och sex i tätorten. Sammanlagt var det 120 deltagare som gjorde 612 besök, ofta förenat med lite fika och kunnig guidning av kyrkfolket. I år är det 12 kyrkor som är med och en av dessa är ?S:ta Maria kyrka i Johannelund som har öppet under lördagen.

Även i år finns det chans  att vinna en fin cykel och dessutom få lite motion i ett förhoppningsvis strålande vårväder.

Tävla i egen takt

Kyrkgirot är ett trevligt sätt att upptäcka många av Linköpings vackra och spännande kyrkor och om man vill kan man plocka en tävlingskupong vid varje besök allt för att öka möjligheterna att vinna en cykel.

Så här går det till

Du kan börja i vilken kyrka som helst och du kan cykla till hur många kyrkor du vill av dem i listan nedan. I den första kyrkan får du ett cykelpass och en stämpel och dessutom en lott som gör att du deltar i tävlingen om fina priser. I nästa kyrka får du ytterligare en lott, och ju fler kyrkor du besöker, desto fler vinstchanser får du. Vilka vägar du väljer och hur långt du cyklar bestämmer du själv. I de flesta kyrkor serveras någon förfriskning och i flera av dem finns möjlighet att få en visning av kyrkan.

Kyrkor som håller öppet för girots skull mellan 10.00 - 15.00:

Berga kyrka

Vidingsjö kyrka

Linköpings domkyrka

Ansgarskyrkan i Gottfridsberg

S:ta Maria i Johannelund

Landeryds kyrka

S:t Hans kyrka i Ekholmen

Skäggetorps kyrka

Vreta klosters kyrka

Östra Hargs kyrka

Östra Skrukeby kyrka

Vårdsbergs kyrka