• En av de yngre kunderna i famnen. Foto: Tommy Pettersson
  • Cecilie Östvik ser till att allt ser bra ut. Foto: Tommy Pettersson

Det bästa åt barnen

Barnen är det käraste vi har här i livet och de små liven får gärna kosta en och annan slant under barndomsåren. Det är självklart i samhället idag att barnen måste få goda uppväxtvillkor och en liten men viktig del i det är tillgången på barnkläder och andra tillbehör.

Det behöver inte vara någon hysterisk modejakt på de senaste märkesvaror i branschen men en god kvalitet och hög säkerhet på kläder, leksaker och barnvagnar är viktigt för barnfamiljen.

Drivit Webbbutik

I slutet av oktober slog en ny butik upp portarna i Linköping, Brands For Kids på Nygatan. Det är Cecilie Östvik som är grundare och ägare av Brands for Kids. Cecilie har nyligen flyttat till Linköping med sin familj.

– Jag har drivit en webbutik sedan 2009 men nu har jag vänt på det hela och öppnat en vanlig butik. Många gör tvärtom idag och går över till näthandeln. Men jag är så stark på nätet och jag tycker att en butik öppnar så väldigt många möjligheter och personliga kundkontakter, berättar Cecilie vidare.

– 2009 startade jag Brands for Kids med syfte att erbjuda både nya kläder och second handkläder på samma ställe. Det var under min mammaledighet jag upptäckte hur många av de inköpta barnplaggen inte hann användas särskilt mycket innan en ny storlek skulle köpas in och med tanke på vilken begränsad ekonomi som föräldralediga ofta har så förstod jag att det fanns ett behov av att handla kläder till ett rimligt pris men med hög kvalitet.

 Olika varumärken

Många av oss som har vuxit upp i sämre tider när det var en pina att afå ärva brorsans eller syrrans gamla trasiga och ofta illasittande kläder tycker väl att Second han är ett andrahandsalternativ. Felet på den tiden var förmodligen att kläderna höll för låg kvalitet och inte var lämpade för mer än en användare. Brands For Kids satsar på second hand inom märkeskläder av flera skäl.

– Barnkläder med hög kvalitet håller ofta lite längre och det är därför både ekonomiskt samt miljövänligt att låta kläderna gå vidare till nästa barnkull.