• Ruffiga industrivibbar eller kalt och modernt - det väljer hyresgästen själv. Foto: Zentuvo

Det händer i Lyckorna

Strategisk utveckling av gammalt industriområde

Precis bredvid Ostlänkens planerade dragning växer ett område fram. Lyckorna – så heter det gamla industriområdet bakom polishuset som nu står redo för företag att etablera sig i.
Lokalerna har tidigare använts till industri. Senaste verksamheten stängde igen för tre år sedan. 

Själva byggnaderna är dock gamla och charmar besökarna med sin tegelfasad. 

Under den över 100 år gamla traditionen av industri i området har man producerat bland annat båtmotorer och lantbruksmaskiner.

Mycket tomt i dag

Estate Concierge har fått i uppdrag att hitta hyresgäster och förmedla visionen för området. Tommy Anzelius är marknadskonsult på Estate.

– Mycket är tomt i området, i dag finns hittills bara åtta företag här, säger han och nämner Ocab och Östgötateatern som två av dem. Framöver vill de gärna se verksamheter inom lättare industri, butiksverksamhet och kontor.

– Man vill gå ifrån den tunga industrin och inte ha den så centralt. Området kommer att ligga utmärkt till när Ostlänken tas i bruk. Lyckorna är lite som en vit fläck på kartan.

Alla vet inte var det ligger och det har länge varit stängt för allmänheten. 

Från Lyckorna tar det faktiskt bara sju minuter att gå till Norrköpings tågstation, berättar han.

Som Gamla stan

Området som storleksmässigt kan jämföra sig med Gamla stan i Stockholm kommer inom kort att ligga lägligt till, inte bara för pendlare från Stockholm. 

Så småningom kan det även komma att byggas bostäder inom området Lyckorna, som mäter knappt 8 hektar (80 000 kvadratmeter). 

Fastighetsägare är Noss invest och Vulcania AB och vd:n Jon Wikdahl, som själv grävt fram mycket historiskt material kring fastigheterna, ser fram emot att följa utvecklingen. 

Företaget vill se en utveckling mot Norrköpings nya stadsdel med butiker, kontor, bostäder, restauranger, service samt kultur- och sportaktiviteter. Redan i dag finns Norrköpings ungdomscirkus med träningslokal i området.