• Kikko serverar Pizza på planka. Foto: Max Elofsson
  • Naturligtvis finns det vegetariksa pizzor också. Foto: Max Elofsson

Det klassiska Italienska köket

Det utmärkande i det italienska köket är för många svenskar, Pizza. Det italienska köket innehåller ofantligt mycket mer än pizza och det förstår man när man besöker Ristorante Da vinci.

Restaurangen har sedan tidigare både italiensk husmanskost såväl som”fine dining” meny med viner som höjer måltiden ytterligare ett snäpp. För ett tag sedan började man med Aperitivo bar där man kan prova på italiensk buffé, pastarätt eller pizza med vin eller öl till.

På planka

Nu är det klart att man ska torgföra Pizza en botten av surdegsbröd från Ronaldos bageri i Linköping.

–Vi har funderat ett tag på att servera kvalitetspizza men det kräver lite mer med förberedelser och det blir en bredare meny. Nu har vi bestämt för att börja med det. Färsk Pizza med färska råvaror. Kan det bli mer Italienskt, säger Mischel Kotsamboikidis ägare till Ristorante Da vinci.

– Vi har Pizza på planka passar alldeles utmärk som förrätt där flera kan dela med sig, komplement till en charktallrik, snacks eller helt enkelt som en rätt till en kall öl eller ett glas vin. Alla pizzor toppas med hemlagad tomatsås, mozzarella och med prima råvaror samt färska grönsaker.

Flera verksamheter

Da vinci har inte enbart servering  som specialitet. Nu i mitten av april har man återigen en av sina populära vinprovningar och man anordnar även matlagningskvällar för företag i mindre och större sällskap som får gästa köket och laga genuin italiensk mat under ledning av kunniga kockar