• Jessica Gamble drar nu igång Sam-talet på Storgatan. Foto: Tommy Pettersson

Det viktiga samtalet

När Jessica Gamble slutade efter tio år på Stadsmissionens samtalsmottagning i ett arbete med familjerådgivning, råd och stödsamtal kunde det varit slutet på ett långt arbetsliv. Men istället för att gå i pension helt vågade hon ta klivet och starta en egen verksamhet inom samma kompetensområde.

I mitten av januari startade Jessicas företag, Sam-talet, med mottagning på Storgatan och hon är redan fullbokad ett tid framöver. Företrädesvis ska mottagning vara öppen på lördagar efter bokning.

– Jag känner att jag har ett väldigt meningsfyllt arbete och därför vill jag fortsätta med det så länge det är möjligt, säger Jessica fortsätter.

– Jag har fyrtio års anställning inom mitt område och har så  mycket kvar att ge som samtalsterapeut samtidigt som det blir en nedtrappning för mig gentemot min tidigare fasta anställning.

Lång erfarenhet

Jessica Gamble har en lång och gedigen erfarenhet av socialt arbete med bland annat 10 år på barnpsyk, fem år på smärtkliniken och tre år på vårdcentral som kurator. Hon har även jobbat inom socialtjänst, kriminalvård och i skolan. Om man slår en blick på utbildningsdelen i CVt blir listan inte på något sätt kortare. I grunden är hon socionom men i fokus ligger hennes kompetens i hon är legitimerad psykoterapeut med specialinriktning.

Att hon också har en utbildning i klinisk sexologi är ju inte i vägen i hennes nya uppdrag som framförallt rör samtalsterapi i parförhållanden.

– Det finns två grundläggande uppgifter här i livet som är väldigt basala tycker jag. Dels ska vi ha en funktion, en plats i samhället och dels har vi nära relationer och då är det viktigt att man talar samman med varann att man har en dialog, säger Gamble och berättar vidare att företagsnamnet Sam-talet kom naturligt med tanke på ordets språkliga betydelse.

– Jag erbjuder i första hand samtalsterapi för par i nära relation. Den relationen skiljer ut sig från andra relationer för att man har en sexuell relation med varandra. Man kan komma till mig med alla möjliga relationsproblem. Ett äktenskap kan ha gått i stå och lusten har försvunnit. Det kan handla om otrohet eller andra problem som kan uppstå i en relation. Jag försöker ge de par som kommer till mig redskap för att kunna gå vidare i sina förhållande.