• Johan Lejonqvist kommer att vara ansiktet utåt för butiken medan Kent Fäldt står som ägare för Tinzimara tillsammans med hustrun Veronica. Foto: Dennis Petersson
  • Inredningsdetaljerna är spännande och unika. Foto: Dennis Petersson
  • I butiken kommer det också att finnas otaliga presentartiklar. Foto: Dennis Petersson
  • "Här har vi väldigt mycket spännande saker som inte finns någon annanstans, inredning som man blir glad av", säger Kent Fäldt. Foto: Dennis Petersson

Detaljartiklar utöver det vanliga

Möbler i all ära, men utan inredningsdetaljer blir bostaden aldrig fulländad. Med mängder av prisvärda produkter på hyllorna slogs portarna upp till S:t Larsgatans nya butik under förra veckan. Tinzimara är något nytt, Tinzimara är något speciellt. – Här kan man lägga den sista touchen på sitt hem, säger ägaren Kent Fäldt.

Tillsammans med hustrun Veronica hade han funderat och tänkt, grubblat och planerat, i flera år. Den forna polisen och den nuvarande handläggaren ville starta en verksamhet tillsammans, frågan var bara vilken, hur den skulle se ut och inom vilket område. Till slut fick de kontakt med franchisegivaren Tinzimara, och när lokalen i centrala Linköping blev ledig gjorde de slag i saken direkt, och satsade fullt ut.

– Det byggs väldigt mycket bostäder här i stan och flyttar man in i något nytt vill man gärna fräscha upp sitt hem. Jag hoppas vi kan vara ett bra komplement till andra som också sysslar med heminredning. Här har vi väldigt mycket spännande saker som inte finns någon annanstans, inredning som man blir glad av, berättar Kent.

Stor omställning

När vår tidning kommer på besök, några dagar innan invigningen, står lådorna på hög med produkter som väntar på sin hyllplats. Johan Lejonqvist, som kommer att vara ansiktet utåt för den nya butiken, ser fram emot att släppa in de första kunderna, han har nämligen aldrig gjort något liknande under sin karriär.

– Jag har jobbat väldigt mycket med bilar tidigare, så jag började som mekaniker och på slutet ägnade jag mig åt försäljning av husbilar, så det här är en stor omställning för mig, men jag, Veronica och Kent, har väntat länge på att att få starta den här verksamheten, säger han. 

Presentartiklar

Vad kommer då butiken innehålla? Jo, allt från doftljus, prydnader, ljuslyktor, tekoppar, delikatesser och smycken, till priser alla kan ha råd med menar Kent, som ser många tillfällen då just Tinzimara kan hjälpa till i vardagen.

– Här kan man lägga den sista touchen på sitt hem, men vi kommer också att ha många presentartiklar. Vi kommer att ha färdigförpackade cellofan-paket som kommer att anpassas efter ändamålet, något som kan vara bra för killar som inte vet vad de ska hitta på, avslutar Kent med ett skratt.