• Lars Linebäck lämnar över till Sanna Detlefsen. Foto: Tommy Pettersson

Detlefsen blir chef på Stadsmissionen

Lars Linebäck slutar efter 16 år

Nu slutar Lars Linebäck vid årsskiftet som chef på Stadsmissionen i och med att han gå i pension efter drygt 16 år som på Linköpings Stadsmission.

Styrelsen har nyligen utsett Sanna Detlefsen till ny direktor och hon tillträder sin nya roll den förste december 2016.

Flerfronts utmaningar

Linköpings Stadsmission, såsom de flesta ideella organisationer, står inför utmaningar på olika fronter. Stadsmissionen står väl rustat och avgående Lars Linebäck ser ljust ut på framtiden med Sanna Detlefsen som högsta ansvarig.

– Jag har jobbat med Sanna under lång tid och ser hur hon brinner för Linköpings Stadsmission och vårt arbete. Men det som gör att hon är och kommer att bli en bra ledare för och inom organisationen är att hon alltid sätter människan i första rummet. Att se varje människas behov och innerligt vill hjälpa till, det gör Sanna till ett bra föredöme för vår värdegrund och för vår människosyn, säger Lars Linebäck.

– Lars har gjort ett utomordentligt jobb under sin tid som direktor och vi känner stor tacksamhet mot honom för det stora arbete han lagt ned i att göra Stadsmissionen till vad den är idag, säger Pether Nordin, styrelseordförande i Linköpings Stadsmission.

Ett mänskligare samhälle

Sanna Detlefsen har varit anställd vid Linköpings Stadsmission sedan 2003 och har under denna tid innehaft ett antal tjänster, främst i ledande befattning. Sanna har bland annat varit ansvarig för området Stöd o Behandling respektive området Sociala företag samt har sedan 2012 också varit biträdande direktor.

– Vi är måna om att säkerställa en fortsatt god utveckling av verksamheten. Därför känns det mycket bra att Sanna efterträder till Lars. Vi känner Sanna sedan många år tillbaka som en engagerad, drivande och målinriktad person och ser fram emot att hon tar över ansvaret för verksamheten. Det som varit roligt i sökprocessen efter Lars, är att det har varit så många kvalificerade sökande från hela landet. Det är många som vill vara en del av vår organisation, att bidra till ett mänskligare samhälle och det är mycket uppmuntrande, berättar Pether Nordin.