• Diana Hyltberg driver egen hud- och skönhetssalong i stationshuset i Åtvidaberg. Foto: Lars-Göran Bexell

Diana startade egen hud- och skönhetssalong

"Min moster väckte mitt intresse"

Nyligen öppnade Diana Hyltberg, som är född och uppväxt Åtvidaberg, en hus- och skönhetssalong i stationshuset i Åtvidaberg och med det en dröm som har gått i uppfyllelse.  

– Min moster Birgitta Thuresson hade ett parfymeri här i Åtvidaberg och där var jag ofta som barn och det var där som min intresse började, säger Diana Hyltberg.

Diana är född och uppväxt i Åtvidaberg. Efter gymnasiet fick hon jobb i en skoaffär i Linköping, där hon var i sju år.

– Därefter flyttade jag till Malmö och gick en ett-årig utbildning för makeupartist och hudterapeut på Gildaskolan. Utbildningen var på heltid, men jag jobbade under tiden extra i en skoaffär i Malmö.

Efter utbildningen flyttade Diana tillbaka till Linköping och fick jobb på hudvårdssalonger där under åtta år.

– Min dröm har alltid varit att starta eget och några kunder frågade ska du inte öppna en salong i Åtvidaberg och det blev startskottet.

För ett par veckor sedan öppnade Diana en egen hud- och skönhetssalong i västra delen av stationshuset, i lokaler där bland annat taxi haft kontor och en kiosk har varit.

– I samband med när jag hade invigning och öppet hus kom det mycket folk som jag nu har som kunder. En del kunder har jag fått med mig från Linköping, säger Diana Hyltberg.

Diana erbjuder nu bland annat hudvårdsbehandlingar, ansiktsmakeup, fransfärgning, vaxning och manikyr samt butiksförsäljning.

– Jag kommer även att ha temakvällar för bland annat kompisgäng och arbetskamrater. Jag är otroligt nöjd med starten och stormtrivs väldigt bra med jobbet, säger Diana Hyltberg.