• Kulturveckan i Åtvidaberg inleds med en invigning av Trudy. Foto: Patrik Ekström

Digert kulturprogram

Veckorna 41 och 42 fokuserar man på kulturen i Åtvidaberg och det ser ut att bli en riktig kraftsamling kring både konst och andra kulturella uttryck.

Alltihop börjar med en invigning av konstverket ”Trudy” invid Åtvidabergs södra infart och avslutas söndagen den 20 oktober med en pianoafton i Kulturhuset. Däremellan händer det mycket som säkert lockar både unga och äldre kulturintresserade. Lördagen den 12 oktober hålls det vernissage för årets höstsalong på Kulturhuset och det kommer också att vara Öppen ateljé med skulpturträdgård och fotografisk utställning med Östgötabilder från 50-talet hos Sissi Stahli och Per Erik Gustavsson. 

Böcker om ”Åtvid”

 Tisdagen den 15 oktober är inbokad för presentation av flera aktuella böcker med Åtvidabergstema; först ut är Tom Petterssons bok om Facit AB, ”Fadern, sonen och det heliga företaget” (från 2012) och Ove Brings bok om Theodor Adelswärd, ”Baronen som fredskämpe” (från 2012). Eva Dahlman och Gunvor Vretblad berättar om arbetet med sin kommande bok om den kände Åtvidabergsfotografen, ”På jakt efter Johan Thorin”. Christer Engström och Daniel Carlberg presenterar både sin kommande bok, ”I en annan del av Åtvid” samt Brukskulturs bok, ”Bergsbruk och industri, makt och idyll Åtvidaberg under 600 år” (utkommer i november).

Alfabetsånger

 Torsdag 17 oktober framförs en musikal av mellanstadielever vid kulturskolan med temat ”Majas alfabetssånger”. Sedan avslutas kulturveckan  söndagen den 20 oktober klockan 16.00 med en sång- och pianoafton med Anna Ericsson och Kajsa Palmér.