• Peter Lundborg på väg ut från sitt gamla kontor. Foto: Tommy Pettersson
  • Hit flyttar man i november. Foto: Tommy Pettersson

Domkyrkoförsamlingen flyttar

Numera består Linköping av ett enda pastorat av i detta ingår det som en gång var domkyrkoförsamlingen. Nu slår man igen några kontor och flyttar in på andra våningen i där socialtjänsten tidigare hade sina lokaler.
Flytten har diskuterats i dryga fyra år berättar domprost Peter Lundborg då vi möts utanför det gamla församlingshemmet som finns nästan mitt emot själva domkyrkan.
– Jo, vi har tänkt på det här länge och det är ännu en liten bit kvar tills själva flyttlasset går. Vi har börjat titta på hur logistiken kring en flytt ska gå till sedan räknar jag med att vi flyttar in i våra nya lokaler i november. Det är ganska mycket som ska klaffa när dryga 50-talet personer ska byta kontor och kontorsplats, säger Peter Lundborg samtidigt som han visar oss en ritning på hur de nya lokalerna kommer att se ut när de är färdiga. Det är en mycket effektiv lösning men det tog ett tag innan det hela gick i lås och man tog det här beslutet om att flytta kontor och personal.

Svårt med centrum

– Det är ganska ont om lokaler centralt och nära domkyrkan kan det vara riktigt besvärligt. Vi umgicks ett tag med tankar på att bygga nytt men det skulle kosta mellan 20 och 30 miljoner kronor så det är bättre att vi nu skrivit ett långtidskontrakt med vår fastighetsägare och så får vi se vad som händer senare, menar Peter Lundborg vidare.