• Socialdemokraternas partisekreterare har varit ute och knackat dörr i Skäggetorp.Foto: Mikael Landelius

Dörrknackning i Skäggetorp

Trygghetsfrågor i fokus

LINKÖPING Socialdemokraterna i Linköping har arbetsmarknadsminister Ylva Johansson som huvudtalare på första maj. I ett första majtåg som går under parollen Svenska modellen ska utvecklas- inte avvecklas. ​

 

Men redan någon vecka tidigare var Lena Rådström Baastad, socialdemokraternas partisekreterare, ute och knackade dörr i Linköping eller närmare bestämt i Skäggetorp.

Kongress i en ny tid

Syftet med besöket var att tillsammans med den lokala partiorganisationen värva medlemmar och samtala om socialdemokratisk politik med boende i stadsdelen.

Socialdemokraterna har nyligen avslutat sin partikongress i Göteborg och fattat beslut om hur den svenska modellen ska utvecklas och skapa trygghet i en ny tid. Nu ska man ställa om till samtalsläge i hela landet och drar därför igång en stor samtalskampanj.

–Vi är ute och för samtal om trygghet för att vi vet att många människor tycker de frågorna är viktiga. Jag vill veta vad människor tänker om trygghetsfrågorna i stort. Många funderar på brottsligheten men också grundtryggheten i hur vi ska se till att välfärden levererar med en kvalitet som vi har rätt att förvänta oss. Det här är frågor som politiken kan och ska lösa och jag vill berätta om våra lösningar och lyssna in människors förslag och tankar, berättar Lena Rådström Baastad.

Inför valrörelsen

Sedan tidigare har dörrknackningsaktiviteter varit framgångsrika inte minst när man närmar sig ett val till parlamenten.

–Efter vår kongress är det viktigt att vi är ute och träffar människor och pratar om de beslut vi har fattat. Bland annat vill vi att välfärden ska stärkas att det anställs fler poliser för att öka tryggheten i Sverige, säger partisekreteraren och fortsätter.

–Vi vet sedan innan att dörrknackning är ett bra sätt att nå och möta människor. Jag skulle inte säga att valrörelse har börjat ännu men det finns helt klart ett sug i vårt parti att vara ute och prata politik. Det är något jag vill se att vi gör ännu mer. Jag vill att vi ska vara det parti som för ett ständigt samtal med människor.