• Gay Bengtsson vill se en folkfest nere vid Stångån. Foto: Julia Kimell

Drakbåtsfestivalen återuppstår

Efter att ha legat i träda under flera år så är det nu dags att återigen sätta sig i en drakbåt och paddla med goda vänner och arbetskamrater. Gay Bengtsson på The Camp är den som återupplivar den gamla folkfesten. Den 23 augusti är det dags igen.

Drakbåtarna  och Drakbåtsfestivalen var en kär tradition som startade redan 1992 och höll på under att antal år. En folkfest som lockade olika lag att paddla en bestämd sträcka på den del av Stångån som ingår i Kinda kanals vattenled.

– Drakbåtsfestivalen minns jag som väldigt trevligt och något av en folkfest och det vill jag att det blir igen. Dessutom så är området kring Stångån något som man ständigt pratar om och då gärna i termer som att man borde göra något där. Hittills har det bara varit prat men nu gör vi i alla fall något och går ut med att man kan vara med i ett lag och paddla mellan Tullbron och Stångebro.

Bra respons

- Redan nu har vi fått väldigt bra respons och vi tog ett beslut att utöka antalet lag som kan vara med, berättar Gay Bengtsson som är en välkänd man i Linköpings krog och nöjesliv sedan många år. För att kunna vara med så krävs det att man skrapar ihop ett lag på tretton personer. Tolv som paddlar för glatta livet och en som håller takten med en trumma. Ställa upp kan vem eller vilka som helst och det kan vara ett företag, en förening eller ett kompisgäng.

– Sedan blir det ett litet område vid Stångån där det finns tillfälle för det företag som deltar att visa upp sig för dem som kommer att besöka Drakbåtsfestivalen, avslutar Gay Bengtsson. Drakbåtsfestivalen är en del av Linköpings Stadsfest och äger rum 23 augusti.