Drograttfull predjades av vägen

När en polispatrull skulle kontrollera ett fordon i Lambohov så slutade det med att patrullen blev tvungen preja bilen av vägen.
Det var vid halvtvåtiden natten mot torsdag som en polispatrull kontrollera ett fordon i Lambohov. Föraren av fordonet valde dock att försöka köra ifrån patrullen. Färden gick söderut på länsväg 34, stundtals i relativt höga hastigheter. Strax söder om Skeda Udde uppfattade polispatrullen hur fordonet var nära att preja annan trafik på vägen, varvid det togs ett beslut om att vid tillfälle försöka preja fordonet för att förhindra fortsatt färd.

Drograttfylla

Efter en kort stund kunde patrullen preja fordonet med följd att det körde i diket och de två personer som befann sig i det kunde tas om hand. Föraren av fordonet, en körkortslös 17-åring, medtogs för kroppsbesiktning då han misstänktes för dorgrattfylleri. Förutom detta är han misstänkt för grov vårdslöshet i trafik och olovlig körning. Hans 16-årige kumpan har hörts som vittne. Bilen hade de ”lånat” av den ene pojkens föräldrar. Ingen person skadades i samband med händelsen.