• Stiftelsen och Takida...Foto: Pressbild
  • ger sig ut på turné ihop. Foto: Pressbild

Dubbla skift för Robban

Robert Pettersson är sångare i både Takida och i Stiftelsen men det har aldrig turnerat eller ens uppträtt på samma scen. Tills nu...

Det hela är smått unikt och även om de båda banden Takida och Stiftelsen skiljer sig mycket åt när det kommer till musiken och vilket språk man sjunger på. Takida spelar hårdrock på engelska och Stiftelsen har ju svenska som sångspråk men ett är gemensamt och det är sångaren Robert Pettersson.

Höstaktuella

Stiftelsen är i höst aktuella med den nya singeln "Darling", hämtad från kommande albumet. Det har gått fyra år sedan bandet, som startades av Robert Pettersson och barndomskamraten Micke Eriksson, släppte debutalbumet "Ljungaverk" med singeln "Vart jag än går". Sedan dess har de passerat gränsen för tiofaldig platina för singeln, streamats över 165 miljoner gånger, fått en Grammis och släppt ytterligare två album.

Lockiga Sue

Vi känner alla igen klassikerna "You Learn" och "Curly Sue" och i våras släppte Takida, ett av Sveriges mest streamade band, sitt nya album "A Perfect World". Albumet innehåller platina-certifierade singeln och stora radiofavoriten "Better". Det nya soundet är skapat i samarbete med den Amerikanske artisten och producenten Ryan Star, som under sommaren 2015 flög till Sverige för att hjälpa till i arbetet med den nya plattan. Ett band formades artisterna emellan som skulle ligga till grund för 2016-års största rockalbum.

Linköpings med på kartan

Den meriterade artisten från Brooklyn, New York är känd för sin karakteristiska röst och passionerade live-framträdanden. Han har uppträtt tillsammans med bland annat, Imagine Dragons, Maroon 5 och Bon Jovi och kommer tillsammans med Sundsvallsbandet All is Left att vara förband under turnén.