• I samband med Birgittas föredrag kommer hon att signera böcker. Foto: Tommy Pettersson

Duktiga flickors revansch

Birgitta Ohlsson på bokmässan

Birgitta Ohlsson må ha lämnat Liberalerna, men i gengäld ansluter hon till startfältet på TellUs bok- och berättarmässa på Linköpings stadsbibliotek lördag 2 december.

Birgitta är uppvuxen i Linköping och debuterade med Duktiga flickors revansch i januari 2017. Nu kommer hon tillbaka till hemstaden för att berätta om den hyllade debutromanen.

– Vi är väldigt glada och entusiastiska över att Birgitta väljer att komma till TellUs och Linköping, konstaterar Johan Hagesund, en av TellUs arrangörer. Med sin bakgrund i Linköping är Birgitta extra relevant för oss, och vi är säkra på att vår publik är lika glada som vi för den här bokningen.

Fokus på skrivande

Birgitta Ohlsson lämnade nyligen politiken och Liberalerna efter en uppmärksammad partiledarkamp mot Jan Björklund, men på TellUs blir det fullt fokus på Birgittas skrivande, i synnerhet debutromanen Duktiga flickors revansch, som fick stor uppmärksamhet när den släpptes.

– Vi har dessutom fått indikationer på att Birgitta har stoff till fler böcker, och är naturligtvis spända på att få höra henne berätta om både Duktiga flickors revansch och hennes framtid, säger Johan förväntansfullt.

– Jag har många fina minnen från Linköping, hälsar Birgitta själv. Jag kommer tillbaka då och då eftersom jag har föräldrarna kvar, och brukar då återvända till nostalgipunkter som Valla ponnystall och Skäggetorp centrum.

– Linköping känns i dag som en väldigt spännande stad, och jag är så lycklig över att få återvända för att prata om Duktiga flickors revansch, säger Birgitta.