• Ann De Jonge höll tal innan hon tryckte på knappen så det sa boom. Foto: Jerry Prütz

Dunder och brak i Kvinneby när ny skola börjar byggas

I närvaro av ett 20-tal skolbarn,  en intresserad allmänhet och några av dem som ska bygga den nya skolan så sprängde Lejonfastigheters vd Ann De Jonge ett symboliskt spadtag.

En sådan här dag då det är vår i luften och man får anledning att spränga av en laddning som signal för att nu börjar man bygga en ny skola i Kvinneby, så står självklart glädjen högt i tak.

– Det är verkligen roligt att kunna göra det här för Linköping, för föräldrarna, lärarna men självklart mest för barnens skull, säger Ann De Jonge och rättar till håret efter att haft en bygghjälm på huvudet. Hon har sällskap av Catharina Rosencrantz, moderat och vice ordförande i barn och ungdomsnämnden, eller som hon säger, "det är vi som beställer och betalar och sedan bygger Ann och Lejonfastigheter det vi beställer, när hon förklarar för de barn som samlats för att närvara vid den högtidliga sprängningen.

Tillhör framtiden

Skolan blir i två våningar, rymma drygt 250 elever och vara klar att tas i bruk under vårterminen 2018. Då börjar man å andra sidan renovera den befintliga Kvinnebyskolan.

– Det är roligt att vi satsar så mycket på att bygga för framtiden och barnen, för det är ju till dem den här skolan hör, säger Catharina Rosencrantz och får medhåll av Ann De Jonge som lovar att den nya skolbyggnaden är byggd efter all de krav som Catharina Rosencrantz och hennes politikerkollegor satt upp angående vilka material man får använda, att det är en giftfri miljö och mycket annat.

Renovera gamla skolan

– När sedan den nya skolan står klar så börjar men direkt med att renovera den gamla skolan. Det är nödvändigt med en upprustning där och nu när Linköping växer måste vi möta det, avslutar Ann De Jonge och får medhåll av Catharina Rosencrantz.