• Skolan evakuerades i mars men är snart iordningställd igen. Foto: Tommy Pettersson

Efter branden på Atlasskolan

Atlasskolans elever från förskoleklass till och med år sex kommer att flytta in i de nyrenoverade lokalerna i Norra delen av Atlasskolan på Brigadagatan, från och med januari 2015.

I dagsläget håller eleverna till på olika platser runtom i Linköping. Förskoleklass till och med år 3 samt engelska sektionen har skoldagarna på södra halvan av Atlasskolan. Administrationen samt år 4-5 är på Brigadgatan 14. På Brigadgatan 10 befinner sig år 6 och Högstadieleverna håller till på Anders Ljungstedts gymnasium.

–Även om eleverna är utspridda så tycker jag att allt har fungerat väldigt bra. Jag är så otroligt positivt överraskad över hur bra allting har gått. Det kräver såklart organisation men det har gått snabbt och smärtfritt, säger Monica Shaffeir, rektor på Atlasskolan.

Organiserad flytt

Högstadieeleverna kommer så småningom att flytta in i Elsa Brändströms lokaler, något som Monica Shaffeir ser som positivt.

–Högstadieungdomar vill hålla till i stan idag. Det märks på den mängd elever som söker sig till de centrala skolorna. När Elsa Brändströms är renoverat kommer Högstadiet med språkinriktning att få gå där, berättar hon.

Snabb evakuering

Det var i mars som en brand förstörde Atlasskolans lokaler. Två dagar efter branden var eleverna tvungna att ha tillgång till nya skollokaler.

–Vi evakuerades den 24 mars och sedan dess har personalen packat upp och ner tre gånger. Det har krävt både logistik och att personalen är med på det och det är så härligt att allt har fungerat bra, säger Monica Shaffeir.

Utveckla språket

Atlasskolan har 350 elever och det unika med skolan är deras internationella inriktning. Under 2015 planeras det att språkinriktningen på skolan ska utvecklas.

–Vi är en populär skola med många sökande. Efter renoveringen får vi nya och fräscha lokaler och en skola som är byggd för 2000-talet, säger en stolt Monica Shaffeir avslutningsvis.