• Sporthallen i Linköping är en av skådeplatserna när UCS Swedish Open spelas. Fredrik Johnson håller just nu på med 2017 års upplaga. Foto: Tommy Pettersson

En av världens största tävlingar

Fredrik Johnson, före detta squashproffs och numera ambassadör för sporten skulle man kunna säga, är även initiativtagare till UCS Swedish Open. Tävlingen har nu växt till att vara den andra största i Europa och en av de 15 största i världen.

Succé, det är ordet som sammanfattar årets upplaga av UCS Swedish Open. Squashtävlingen som nu en gång för alla satt stan på kartan.

– Det var deltagare från ett 30-tal olika länder, man följde oss från över 100-länder och på plats hade vi 6 000 personer. Det är något av ett  rekord och detta trots att vi hade flera spelaravhopp bland toppspelarna, säger den alltid lika vältalige Fredrik Johnson då vi kollar av läget inför 2017 och samtidigt stämmer av årets upplaga.

Världens bästa

– Vi hade ändå flera av världens bästa spelare på plats. Det var verkligt bra matcher men jag vill även slå ett slag för den breddtävling där 275 spelare var med. Här pratar vi verkligen om spelare i alla klasser. Men en viktig sak är även den mötesplats som skapats där folk från hela världen samlas kring sporten som sådan.

– Men man kan inte vila särskilt länge utan jag har precis börjat arbeta med 2017 års tävling, avslutar Fredrik Johnson.