• Lokal läckerbit som smakar chocklad. Foto: Helena Stenberg
  • Bråda dagar hos Sandelius. Foto: Stefan Hedström

En bakelse till alla

Det blir en chokladbakelse som Åtvidabergsborna kommer att bjudas på nu på lördag den fjärde maj. Sandelius konditori bullar upp med inte mindre 5 000 bakelser till att börja med.
Det var chefskonditorn på Sandelius konditori, Therese Gunnar, som komponerade det vinnande bakverket bestående av en chokladbotten, hallonsylt och ljus chokladmousse med hyvlad choklad på toppen.
Bakelsen serveras i en miljövänlig aluminiumform som är återvinningsbar och som dessutom tillverkas i Åtvidaberg.
Choklad, vanilj eller blåbär
Den vinnande läckerheten hade konkurrens av två andra bakverk där smakerna var antingen vanilj eller blåbär, men när juryn, som bestod av Kerstin Skarin, Viola Johansson, Sverker Elwing, Jeane Strömberg, Anders Herge, Ann-Marie Petterson, Joel Henneberg, Arvid Landgren och Torbjörn Gustavsson, hade låtit sina smaklökar avgöra så var det alltså chokladbakelsen som avgick med segern.
Under själva festdagen så bjuds man på bakelsen men den finns till salu under hela 2013.