• Nu tar hon ton igen Eva Dahlgren. Foto: Pressbild

En blekt blondin kommer till stan

Efter tio års självvald tystnad är nu folkkära Eva Dahlgren tillbaka och den 22 oktober spelar hon i Crusellhallen.

Eva Dahlgren har inte släppt ny musik på tio år men blev nog än mer folkkära när hon medverkade i TV 4.s program "Så mycket bättre" som hon återigen fick allt ljus på sig. I april släppte hon nya plattan "Jag sjunger ljuset" och gjorde då en minikort turné på fyra spelningar. Nu tar hon den vidare och gör en betydligt längre sväng med start den 4 oktober i Malmö för att sedan komma till Linköping den 22 oktober.

Kort turné blir lång

- Ja, jag erkänner. Vårens turné var i kortaste laget, haha. Men å andra sidan överträffade den mina förväntningar och att flytta in min musik på klubbarna igen känns som det bästa jag gjort på länge. Sommaren blir en transportsträcka. Jag längtar till hösten!, säger Eva Dahlgren, i en kort kommentar i samband med att man offentliggjorde höstens musikresa. Hennes band består av Johannes Berglund, Matilda Johansson, Mikael Häggström, Samuel Starck och Anders Stenberg.