• Det skottskadade männen flydde i riktning mot Nygårdsskolan. Foto: Patrik Ekström
  • Här har en av de skottskadade männen legat. Det vittnar blodfläcken på asfalten om. Foto: Patrik Ekström

En död och en skadad i gänguppgörelse

Nattligt skottdrama i Skäggetorp

En ännu oidentifierad man sköts till döds i Skäggetorp under måndagsnatten och en 29-årig man fick skottskador i den gänguppgörelse där även 16 personer anhölls för sin inblandning i skottdramat.
Det var vid halv tolvtiden som larm inkom om att det var två gäng som drabbat samman i Skäggetorp och att det skjutits minst tre skott med någon typ av skjutvapen. En, i skrivande stund okänd man, är död och en ytterligare en 29-årig man är skottskadad men har fått lämna sjukhuset och sitter nu i fängsligt förvar hos Linköpingspolisen.

Tomhylsor hittade

– Vi är tidigt i utredningen och den tekniska undersökningen är klar på plats men nu ska den sammanställas. Vi har hittat ett flertal tomhylsor från ett skjutvapen men i övrigt kan jag inte kommentera vad teknikerna hittat och inte hittat, säger polisens presstalesman Thomas Agnevik och fortsätter.
– I princip samtliga av de 16 anhållna är kända av oss på ett eller annat sätt och de har klara kopplingar till de båga gäng som varit aktuella i, bland annat, Skäggetorp, under en längre tid. Man kan heller inte utesluta att några av dem haft med den brand som var här för ett par veckor sedan och då Allaktivitetshuset brann ner till grunden, menar Thomas Agnevik.
Under morgonen och förmiddagen så har det hållits förhör med både de anhållna och de olika vittnen som kan ha sett något.
– Det är sexton personer anhållna och de är samtliga anhållna för mord, försökt till mord och medhjälp till mord. Samtliga är skäligen misstänkta vilket är den lägsta misstankegraden, berättar Joakim Jäderstig, polisområdeschef i Linköping.