• Några av de traditionella kakorna görs på caféet. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Anna-Carin Vestman och Frida Johansson är glada över beslutet att starta caféet A piece of cake. Foto: Emma Taube Sjöstedt

En enkel match att starta eget

Att starta eget är a piece of cake. Så tänkte Anna-Carin Vestman och Frida Johansson när de valde att göra något de alltid drömt om – att starta ett eget café.

Den första december förra året vågade Anna-Carin Vestman och Frida Johansson ta steget och tog över caféet Duxe Mfg Co.

–Jag såg lokalen på blocket och tänkte direkt att det såg mysigt ut. Båda kände att vi inte ville köpa ett café från någon stor kedja, utan vi ville ha något mer personligt, säger Frida Johansson.

”Lätt att starta eget”

Caféet har genomgått en del förändringar sedan ägarbytet, bland annat bytte det namn till A piece of cake.

– Namnet betyder två saker. Dels att vi har kakor, och dels att vågade ta steget och göra en förändring. Det var ganska lätt att starta eget när vi väl bestämde oss, säger Anna-Carin Vestman.

– Sedan vi tog över caféet känns det som att dagarna blir meningsfulla eftersom jag får göra det jag vill, berättar Frida Johansson.

Kör ut lunch

Varje dag serveras egengjorda pajer och soppor, även några av de traditionella bakverken görs på plats.

– Vi har även bakverk och bröd från Borgs bageri och Ronaldos. Det känns bra att samarbeta med mindre företag i närheten, det är viktigt att vi hjälps åt, säger Anna-Carin Vestman.

Vid sidan av kassan finns en hylla full av stora temuggar och tesorter från Askeby-Linghem, caféet har till och med fått ett eget chaite vid namn A piece of cake. På kvällen går det att abonnera lokalen medan caféet står för maten.

Dessutom kör man ut lunch, exempelvis sallad och paj, samt mackor till kunder runt om i Linköping. När ägarna blickar framåt ser de fram emot vårens första solstrålar så att de förhoppningsvis kan börja med uteservering. Caféet har även planer på att göra te- och kaffeprovningar.