• Ali-Reza Mollaei, Abderrezak Aidi och Shayan Mollaei. Foto: Emma Taube Sjöstedt

En familjär restaurang med franska smaker

På Restaurant Parisien serveras fransk mat som för tankarna till en restaurang någonstans i magiska Paris. –Här ska alla gäster behandlas lika, och de ska behandlas som om de kommer hem till oss, säger restaurangchefen Shayan Mollaei.

I slutet av 1970-talet startade Monsieur Jacques Debin Restaurant Parisien. I 28 år har Ali-Reza Mollaei jobbat där och 2008 blev han ägare. Sedan första dagen har han lagt ner sin själ i restaurangen.

–Restaurangen är som mitt fjärde barn, säger Ali-Reza Mollaei.

Ett av Ali-Reza Mollaeis barn Shayan Mollaei jobbar i dag som restaurangchef på Restaurant Parisien. Sedan Ali-Reza Mollaei tog över restaurangen har en del ändrats. Han sköter själv inköpen av alla matvaror, för att säkerhetsställa att det är bra kvalitet. Dessutom har menyn ändrats lite. Ali-Reza Mollaei förklarar att det dock inte går att göra för stora förändringar, då gästerna vill ha kvar samma rätter.

Fransk och svensk mat

–De gäster som har kommit hit i många år uppskattar att vi har kvar samma meny. Jag får dagligen höra att det är kul att rätterna finns kvar, att vi inte försöker göra allt så modernt. Det ska vara kvalitet och du ska samtidigt bli mätt, så att du känner att du får valuta för pengarna, berättar Shayan Mollaei.

Maten är en blandning av fransk och svensk mat. Det finns allt från ankbröst och sniglar till plankstek och halstrad rödingfilé. Och det mesta på menyn innehåller vitlök, vilket nästan är obligatoriskt i det franska köket.

”Vi skrattar och gråter tillsammans”

Ali-Reza Mollaei betonar att restaurangpersonalen är mycket viktig, och att alla hjälper varandra. Personalen har följt med långt innan han tog över restaurangen.

–Jag uppskattar personalen oerhört mycket och jag är stolt över dem. Vi skrattar och gråter tillsammans.