• Yvonne Wikman hälsar på Anita Karlsson och Monika Karlsson som säljer produkter från Adolfsnäs. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Anita Karlsson och Monika Karlsson säger att slanggurkan smakar annat än bara vatten. Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Margit Billenius fick besök av dottern Kristina Johansson.Foto: Emma Taube Sjöstedt
  • Middagsborden var dukade i höstens färger. Foto: Emma Taube Sjöstedt

En fest i höstens tecken

När Ekbackens äldreboende anordnade skördefest samlades över hundra personer för att vara med på en av höstens höjdpunkter.

För tredje året i rad var det dags för skördefesten. De boende från byggnadens tre hus, hemtjänsten, släkt och vänner var bjudna.

– Efter första året kände vi direkt att skördefesten är något som vi måste fortsätta med. Jag drog igång skördefesten från första början, och jag tycker att det har blivit bättre från år till år, då det har blivit ett bättre samarbete. Det är även positivt för våra gäster eftersom de har bekanta från andra hus som de får träffa under festen, säger Yvonne Wikman, undersköterska.

Trerättersmiddag

Dagen bjöd på marknad, tipspromenad, lotteri och en hemlagad trerättersmiddag. Under middagen serverades höstens delikatesser: pumpasoppa, tacojärpar och kryddkorvar med rotfruktsgratäng samt äppelpaj. Dessutom spelade Lasse Ström och Jacek Malik musik för gästerna.

Roligt med skördefest

På marknaden kunde gästerna bland annat köpa inlagd gurka, slanggurka, blommor, honung och nybakt bröd.

–Det är lite krångligt att ta med de boende till marknader, så det är jätteroligt att vi kan ha försäljning på skördefesten, menar Yvonne Wikman.

Margit Billenius är på skördefesten för första gången. Hon och hennes dotter Kristina Johansson pratar med bekanta och snart ska de handla mat.

–Jag tror att det ska bli en trevlig kväll, det känns roligt med skördefest, säger Margit Billenius.