• Mitt i Linköping och mitt i livet. Anders Herge stortrivs på jobbet och med livet. Foto: Kajsa Nilsson

En fotbollsgrabb har blivit 50

Efter 23 år på Partnertech så klev Anders Herge över till ÅFF och blev marknadschef. Han ser sig lyckligt lottad som får arbeta med det han brinner mest för i livet – fotboll och ÅFF. Nyligen fyllde han 50 år med allt vad det innebär.

Anders Herge kan verkligen skriva under på att han är mitt i livet.

– Min mormor blev 101 år nu i år och när hon var 50 år så var hon ju mitt i livet så att säga. Vilket innebär att jag vet att det faktiskt är möjligt att bli över 100 år gammal. Annars är det inte så märkvärdigt att bli 50 år. Jag har inte haft någon kris och hade det inte heller när jag fyllde 30 eller 40. Jag tror inte på detta med ålderskriser överhuvudtaget men visst är vissa dagar värre än andra. Inte minst här på kontoret, skrattat Anders och man vet att då har inte ÅFF gjort flest mål i den nyss spelade matchen.

Resultatet påverkar

– Går det dåligt för laget så påverkar det oss här på kontoret och vi som jobbar med själva föreningen och laget, erkänner Anders när vi sitter i den relativt nyöppnade kontorslokalen som ÅFF har på Platensgatan i Linköping. Ett nödvändigt drag då föreningen och inte minst den nyblivna 50-årigen har som ambition att ÅFF ska bli hela regionens lag. Vill man växa så är det enda vägen, menar Anders vidare.

– Fotbollen har följt mig genom hela livet och vi är nog en riktig fotbollsfamilj. Jag har stått vid sidan av planen som förälder och även tränat min äldste sons fotbollslag, säger Anders Herge som själv spelat fotboll på ungdomsnivå.

Sansad fotbollspappa

– Jag är en ganska sansad fotbollspappa som visserligen är engagerad men jag gapar inte och skriker åt domare eller åt motståndarlaget. Det ligger inte för mig alls, fortsätter Anders Herge som nyligen fått ett barnbarn.

– Det låter kanske lite klysigt men barnbarn är verkligen livet efterrätt och jag tycker verkligen att det är väldigt roligt att få ett barnbarn. Familjen är viktig för mig och så att spela golf. Jag försöker hinna med några rundor och jag ligger på 11 i handicap vilket nog är bra för en motionsspelare som jag.

Anders Herge började alltså på Partertech direkt efter att han muckat från lumpen. Där arbetade han som inköpare när han efter 23 år sade upp sig för att börja arbeta heltid för ÅFF och då som marknadschef. Ett sidbyte som han inte ångrat för en sekund .

Vilken resa

– Att vara med på den fantastiska resa som vi har gjort sedan vi återkom till den högsta divisionen är nog helt unik och det är en riktig förmån att nu kunna arbeta med och för ÅFF, avslutar den nyblivne 50-årigen.