• En lösning på mordet som inträffade på Slöjdgatan den 3 mars kryper allt närmare. Foto: Patrik Ekström

En gripen för mord på Slöjdgatan

30-årig man togs i södra Sverige

Den intensiva polisinsats som gjorts efter mordet på en 24-årig man den 3 mars har nu gett resultat och en 30-årig man har gripits misstänkt på sannolika skäl för mord. Gripandet av den misstänkte mördaren var odramatiskt och skedde på en ort i södra Sverige, var vill dock inte spaningsledaren Joakim Jäderstig, avslöja. Han är i många avseenden mycket tystlåten på flera punkter.

Odramatiskt gripande

– Mannen greps alltså under tisdagens eftermiddag och vi har hållit ett kort och inledande förhör med honom. 

Vad som sagts eller hur han ställer sig till det han anklagas för vill jag inte uttala mig om och det gäller även vad som hittats vid de husrannsakningar som gjorts eller om vi hittat det vapen som ska ha använts vid mordet den 3 mars. 

Det var vittnesförhör tillsammans med säkrade spår, som nu lett fram till ett gripande. Något som spaningsledaren är mycket nöjd över även om det ännu återstår mycket arbete.

Hög misstankegrad

Mannen transporterades till polisstationen i Linköping där man planerar att fortsätta förhör med mannen. 

Enligt Joakim Jäderstig är mannen välkänd hos polisen.

– Han är misstänkt på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden, för att ha varit delaktig i mordet. 

Om vi sedan kommer att gripa flera personer låter jag för tillfället vara osagt, fortsätter spaningsledaren att säga och poängterar samtidigt att polisen visserligen har ett väldigt stort utredningsmaterial att arbeta med men att man självklart vill ha in ännu flera iakttagelser från den 3 mars.

Hjälp polisen att lösa brottet

– Funderar man på om en uppgift kan vara intressant eller inte, så överlämna den till oss och så får vi bedöma om uppgiften är intressant eller inte. 

Det kanske kan vara en viktig pusselbit som vi söker eller saknar. Det kan också vara en uppgift som stärker det vi redan vet. Alla uppgifter är av intresse. Vi måste alla hjälpas åt för att sådana här händelser inte upprepas i vårt samhälle, avslutar spaningsledare Joakim Jäderstig.