• Affischväggen inne på Skylten förtäljer om husets historia. Den 25 oktober blir det än mer ös då ”Vi är Skylten” tar plats. Foto: Fanny Miles
  • I slutet av oktober lever Skylten verkligen upp. Då vill Studiefrämjandet, med Sanna Rooth i spetsen, visa att Vi är Skylten. Foto: fanny Miles

En hyllning för Skylten

Sedan 1980-talet har Skylten hälsat linköpingsborna med musik. Det finns historia i väggarna, berättelser från förr och så mycket musik som vandrat från ett av Linköpings största kulturhus.

I mars öppnade Skylten upp verksamheten igen, efter att ha varit stängt under nio månader på grund av en planerad renovering. Renoveringen blev dock aldrig av men Skylten är ändock i rullning igen, denna gång i regi av Studiefrämjandet.

– Skylten har en gräsrotsbakgrund och en lång tradition. Det här huset ska finnas kvar på samma sätt som förr men nya inslag ska också få plats. Vi vill välkomna alla möjliga idéer förutom musik. Alla är välkomna med egna initiativ till arrangemang, säger Sanna Rooth, verksamhetsansvarig för Skylten på Studiefrämjandet.

Heldag för och med huset

För att öppna upp huset ytterligare är det den 25 oktober dags för ”Vi är Skylten”. Det blir en heldag med musik från de som repar i huset, workshops, vernissage och mingel.

– Vi ville göra något för alla de som finns här i huset samt visa allmänheten att vi fortfarande är här. Det blir konserter med musik såsom punk, garagerock, pop och en del stilar som vi inte vet vad det är, säger Sanna Rooth och skrattar innan hon snabbt inflikar;

– Alla är välkomna!

Föreläsningar och fika

Johan Rapp från Bilda kommer att tala om instrumentvård och Felizia Uggla tillsammans med Sandra Stadelmann, ska prata om hur man sprider sin musik via bland annat sociala medier.

– Vi håller även vernissage för en utställning som kommer att bli permanent. Det är fotografen Martin Wilsons Fångade festivalögonblick som kommer att sitta på en av caféets väggar framöver, berättar Sanna Rooth. En liten kompott av väldigt mycket blir det när Skylten håller öppet.