• Göran Ingvald vid Stångån. Foto: Stefan Hedström

En kväll för barnen

Fri entré!

Lördagen den nionde augusti fortsätter traditionen med att ha en upplevelsekväll vid Göta Kanal i Ljungsbro för att samla in pengar till Barndiabetesfonden. Förra året drog de in 27 000 kronor.

Detta är åttonde året som välgörenhetsdagen går av stapeln, där alla arbetar ideellt och där artisterna gör sitt yttersta för att dra ner gaget. Allt kommer sedan vara gratis under dagen.

– Jag har nog lagt ner 300-400 timmar på den här dagen. Det är en av fördelarna med att var pensionär så man har tid till sådana här projekt, säger projektledaren Göran Ingvald.

Barnen

Barnfestivalen startar 15.00 med löpande aktiviteter ända fram till 20.30. Under den tiden kommer dessa aktiviteter vara löpande: hoppborg, ponnyridning, backklättring, kaninutställning, brottning i sumodräkter, ansiktsmålning, klättervägg, minisquash. Utöver det kommer det vara kräftfiske för barn mellan 10-13.

Schemalagt kommer de duktiga artisterna från Kulturaktörena och Ungdomsorkestern att visa upp sig.

– Vi är också jätteglada över att få med Zillah & Totte som är så pass kända. Det är kvällens största arrangemang, säger Ingvald stolt.

Upplevelsekvällen

Även de vuxna kommer få sitt lystmäte 18.00 och framåt, med artister som Stefan Ljungqvist, Fantastic Four, Lotta Källström & Stefan Wikström, Magnus Bäcklund & Koruso, där man både kana lyssna och brista ut i allsång.

Det kommer också att vara allvarliga stunder under dagen som till exempel när man kan lyssna till professor Johnny Ludvigsson som informerar om Barndiabetesfonden.

Trygga Ljungsbro

Nytt för i år är att man har en ny huvudarrangör.

– 2014 har Trygga Ljungsbro tagit över huvudarrangörsrollen. De som bildades i och med det tragiska dubbelmordet. De har över 200 medlemmar och jag tror inte att det hade blivit något om inte de gick in, menar Ingvald tacksamt.

Kvällen avslutas med fyrverkerier och eldshow 22.10.