• Spotlights utan synliga sladdar. Foto: Stefan Hedström
  • Ett färdigt kök med inbygda maskiner. Foto: Stefan Hedström
  • Ulf Andersson och Owe Thornell har varit i branschen länge. Foto: Stefan Hedström

En måttanpassad dröm

Nyöppnat

NordDesign smygöppnade förrförra veckan med en affärsidé att måttanpassa inredning efter kundens önskemål.

Företaget som grundades 1980 med huvudkontor i Falkenberg, och som har utställningar i hela Norden, har nu kommit till Linköping.

– Verksamheten ligger på Bjälbogatan och jag tror det är helt rätt. Det är lätt att hitta och köra hit, menar Owe Thornell, kökskonsult på NordDesign.

Måttanpassning

– Det vi gör när vi får en kund är att göra ett gratisbesök, där kunden får förklara hur denne vill ändra i sitt kök, eller garderob, och vilka drömmar han eller hon har. Därefter diskuterar vi saken med kunden för att sedan göra en kalkyl, berättar Owe Thornell.

Det som är unikt och som skiljer NordDesign från konkurrerande företag är att NordDesign måttanpassar stammar och luckor exakt efter kundens rum och att man kan få det monterat. Rör det sig om bara luckor så är det gjort av företagets snickare på en dag.

Ingen butik

Något som Owe Thornell och hans kollega Ulf Andersson är noga att påpeka är att det inte är en butik de har öppnat utan en ett forum för uppvisning, ett showroom. Därför har de bara öppet halvdagar så att de ska hinna anordna uppvisningar för kunder.

Vilka kunder

– De flesta kunderna är 40 till 50-plus, och bor i villa eller bostadsrätt. Ännu har vi haft ett fåtal med hyresrätt men vi jobbar även mot fastighetsägare, berättar Owe Thornell och Ulf Andersson.